Hummus

Hummus (ook wel geschreven als houmous of humus) is een vegetarische kikkererwtenpasta. Lekker als dip, maar ook lekker voor op brood.

Ingrediënten (voor ongeveer 6 boterhammen)

  • 130 gram gare kikkererwten (eventueel uit blik)
  • ½ el tahin
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ½ el citroensap
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 ½ el olijfolie 

Bereidingswijze

  • Pureer alle ingrediënten en breng op smaak met cayenne- of zwarte peper. 
  • De hummus is in de koelkast ongeveer vijf dagen houdbaar.

 Variatietips

  • Voeg 150 gram gekookte of geroosterde pompoen en 1 theelepel gedroogde rozemarijn toe voor pompoenhummus
  • Voeg 100 gram gekookte of geroosterde bieten en 1 theelepel verse tijm toe voor bietenhummus
  • Voeg ½ theelepel harissa (of naar smaak) toe voor pittige harissahummus 

 Chocoladehummus

  • 130 gram gare kikkererwten (eventueel uit blik)
  • 3 el olijfolie
  • 2 el kokend water
  • ½ el pindakaas
  • 5 verse dadels
  • 2 ½ el cacao 

 

 

 

  • Hummus

    Hummus

    Hummus (ook wel geschreven als houmous of humus) is een vegetarische kikkererwtenpasta. Lekker als dip, maar ook lekker voor op brood.

    Read More
  • Muesli

    Muesli

    Heerlijke geroosterde muesli. Lekker in de yoghurt of kwark met vers fruit. 

    Read More
  • Pannenkoeken

    Pannenkoeken

    Volkoren pannenkoeken. Ook lekker als ontbijt!

    Read More
  • Wraps

    Volkoren wraps. Heerlijk als lunch, avondeten of zelfs als tussendoortje. Veel variatie mogelijk!

    Read More
  • 1